7 ok, amiért Görögország a tökéletes nyaralási célpont

Ha még nem döntöttétek el, hogy hová menjetek nyaralni az idén, akkor szeretnénk adni egy remek ötletet: Görögországot mindenképpen érdemes felvenni a bakancslistára! Az ősi műemlékektől, a csodálatos tájakig számos oka van annak, hogy miért érdemes pont Görögországba elutaznotok.

1_1.png

1. Sok ezer éves történelem

Függetlenül attól, hogy a történelem nagy rajongója vagy, vagy sem, a Görögországban található számtalan csodálatos történelmi helyszín és műemlék egészen biztosan le fog nyűgözni Téged.

Még Görögország legeldugottabb pontjai is szoros kapcsolatban állnak a múlttal. Az ország egész területén számos történelmi korszak lenyomatai találhatók meg. És hogy csak hogy néhányat kiemeljünk a legfontosabb látnivalók közül: érdemes időt szánni az ókori athéni Akropoliszra, Thesszaloniki lenyűgöző bizánci emlékműveire, Delphoi vallási romjaira, Delos szabadtéri szigetmúzeumára vagy Rodosz történelmi városára.

 

2. A görög konyha remek

A görögországi nyaralás az érzékek valódi ünnepe. Kár lenne nem megkóstolni az ízletes tengeri ételeket, a friss mediterrán gyümölcsöket, a számtalan finom diófélét és a helyi borászatok legkiválóbb borait.

Az egyes vidékek ízvilágai nagyban térnek el egymástól és ez különösen igaz a görög szigetvilágra is, ahol tényleg minden szigeten bele lehet futni egy addig soha ki nem próbált, különleges fogásba.

2_1.jpg

3. Lélegzetelállító tájak

Masszív hegyek, egzotikus, napsütötte tengerpartok, kristálytiszta vízű patakok és folyók, zöld völgyek és csendes, nyugodt erdők - Görögországban minden megtalálható. Görögország természeti szépsége rendkívül sokszínű, ahol bárki rátalálhat saját ízlésének megfelelő vidékre.

 

4. Mozgalmas éjszakai élet

Görögországban éjszakánként sem áll meg az élet, sőt sok helyen csak ilyenkor kezdődik el igazán. Elég csak az olyan, éjszakai életéről ismert szigetekre gondolni, mint Míkonosz vagy Zákinthosz, ahol az egyedülálló hangulat mindenkit magával ránt az éjszakába.

 

5. Könnyű megközelíthetőség

Budapestről rengeteg közvetlen járat megy Görögország több pontjára is - leginkább Athénba és a legnépszerűbb görög szigetekre. Emellett mi magyarok abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy még autóval, vagy busszal is könnyedén eljuthatunk a gyönyörű mediterrán görög vidékre. Nem véletlen, hogy ennyire népszerűek a buszos utazások Görögországba.

3_1.png

6. Semmivel sem összehasonlítható vidéki hangulat

Görögország szépsége részben abban rejlik, hogy a vidéki élet egyszerű, mégis hangulatos. Nem ritka, hogy a fiatal városi párok inkább visszatérnek az ország eldugottabb részeire, hogy egy csendesebb, nyugodtabb életet élhessenek. Ez az állandó népességmozgás ahhoz vezet, hogy a falvak nem öregednek el és igencsak hangulatosak maradnak a turisták számára is. Görögország vidéki térsége a tökéletes utazási célpont, ha az ember valóban ki szeretne kapcsolódni.

 

7. Sokszínű görög szigetek

A görög szigetek szépsége és sokszínűsége semmivel sem összehasonlítható. Minden sziget különleges és egy teljesen más élményt nyújt a kíváncsi felfedezőnek, legyen szó akár a népszerűbb utazási célpontokról (Rodosz, Szantorini, Mikonosz), akár a nagyközönség számára teljesen ismeretlen szigetekről.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bestexotic.blog.hu/api/trackback/id/tr8915485048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midnight coder 2020.02.22. 08:51:04

1. Ha egy romot láttál, kb. az összeset láttad.
2. Feltéve ha szereted a zöldségeket, az olivabogyót és a büdös sajtot. Én mind utálom, ergo nagyon nem voltam oda érte.
3. Én leginkább kopár hegyeket láttam ott, pár tengődő szúrós és elég ocsmányul kinéző bokrokkal. Az egésznek leginkább olyan kőbánya feelingje volt.
4. Ami jó annak, aki ezt szereti.

+1: Amerre én jártam, a helyiek nemigen beszéltek angolul.

Midnight Run 2020.02.22. 10:57:58

@midnight coder: Én pont az ellenkezőjét tapasztaltam.

A kaja nagyon finom, a zöldségek, gyümölcsök verik az egyébként nem túl rossz magyart. De a sült húsok, borok, muszakák sem rosszak.
A táj nagyon látványos, tele van kultúrával és műemlékkel az ország.
Nekem az emberek kedvessége bejött, a szereotípiákkal ellentétben egyáltalán nem lusták, viszont nagyon kedvesek. Az viszont igaz, hogy szervezetlen az ország.

Lényegesen olcsóbb lett, mint Horvátország, nekem a tenger is sokkal szebbnek, tisztábbnak tűnik. Őszintén nem is értem, hogy mit esznek a magyarok Horvátországban.

Mondjuk autóval könnyebb sokkal elutazni az utóbbiba, de 12 órás menettel - ami annyi, mint Dalmácia déli része- eljuthatsz Halkidikire vagy Asprovaltára, ami szerintem jobb, mint az utóbbi. Tavaly mindkét helyen volt egy hónap különbséggel, van lehetőségem összevetni a két helyet.

Ja és angolul elég jól beszélnek a görögök, ezt sok évi tapasztalat mutatja.

erol 2020.02.22. 14:00:00

@midnight coder:
"Ha egy romot láttál, kb. az összeset láttad."
Hát ez nagyon hülye szöveg, ezt bármire lehet mondani:
Ha egy focimeccset láttál, kb. az összeset láttad
Ha egy tengerpartot láttál, kb. az összeset láttad
Ilyen alapon felesleges bárhová utazni, mert minden szar, meg lehet indokolni pontokba szedve, ha egy országot láttál, kb. az összeset láttad, oszt jónapot

erol 2020.02.22. 14:01:50

@midnight coder: Mondj egy helyet ahova szerinted érdemes utazni és megírom 4+1 pontban, hogy az miért szar.

sZulamith 2020.02.22. 18:13:30

Sok országban jártam, Finnországtól, Tunéziáig, de Görögország lett a kedvencem.
Úgy 4-5 helyen voltam az országban. Kedvencem Thassos, a zöld sziget, és ami másodszorra sem jött be az Toló. Előbbi, mert nem turistagyár, az utóbbi meg az:) Mindig azt szoktam mondani, hogy Görögországban ami a legcsodálatosabb, amit a görög kultúrából kaptunk. Ezért is élmény ott nyaralni, látni, tudni, hogy honnan is erednek szavak amit mi is használunk. Tengerpart, sziget máshol is van:)

sZulamith 2020.02.22. 18:18:51

Angolul jól lehet kommunikálni Görögországban.

gyongyi70 2020.02.22. 18:29:23

A tenger kétségkívül szép, és ha nyár elején megy az ember, akkor a növényzet sincs még kiégve. De a konyha nekem nagyon nem jött be, a húsok túl zsírosok, az édességek túl cukrosak. A kedvesség legtöbbször csak álkedvesség, ami a fizetővendégnek jár, ismerősöm, aki feleségként évekig kint élt ritka idegengyűlölő nép.
Ami a megközelíthetőségét illeti, amióta négyesben utazunk , akármilyen szuper fapados járat árát (csomagokkal) megszorzom néggyel, inkább autós nyaralás lesz a vége...

UBI1889 2020.02.22. 20:22:05

Azt is mondjátok el, hogy a WC papírt nem szabad a WC-be dobni...
Ez szerintem mindent elmond!

BestExotic | Igényes egzotikus utazások

Nincs is nagyobb élmény annál, amikor új területeket fedezhetünk fel. Izgalmas kultúrák, aktív feltöltődés, új hangulatok vagy csak egyszerűen egy pihentető kikapcsolódás. A BestExotic-nál kizárólag prémium minőségi utazásokat találsz. Számunkra az a legfontosabb, hogy Te "csak" kikapcsolódhass és mindent megszervezzünk helyetted, ráadásul mindezt kedvező áron tegyük meg.

Kövess minket a Facebookon is!

süti beállítások módosítása