5 egzotikus úticél arra az időszakra, amikor már a koronavírus sem szab határt az utazásnak

Sajnos a koronavírus okozta helyzet, jelenleg világszerte átformálta a szabadság, a kikapcsolódás és az élmény szavainak jelentését. Ám a legtöbb amit tehetünk, hogy megpróbáljuk kihozni ebből az időszakból is a maximumot.  Tervezz előre és fantáziálj arról, hova szeretnél eljutni majd akkor, amikor már a koronavírus sem fog akadályt állítani álomutazásod útjába. 

Íme néhány káprázatos helyszín, amelyre mindenképp érdemes néhány pillantást vetned, ha szeretnél igazán fantasztikus utazásban részt venni a jövőben! 

mauritius.jpg

5. Mauritius

Mauritius egy vulkáni eredetű szigetállam az Indiai-óceánon, amely két nagyobb és több kisebb szigetből áll. Maga a sziget Afrikához tartozik, azonban a helyi népesség nagy része indiai származású. A Karib-térséghez képest Mauritius vidéke sokkal változatosabb. Ez azt jelenti, hogy a gyönyörű  fehér homokos, korallzátonyos partok mellett, hegyek, völgyek, vízesések és a gazdag élővilág egyaránt felfedezhető.

Ha elsősorban pezsgő éjszakai élettel és programokkal szolgáló helyet keresel, akkor a szigetcsoport északnyugati részére célszerű utaznod, míg a délnyugati részen egy igazán pihentető, nyugalmas, káprázatos panorámával rendelkező környezetbe csöppenhetsz. Mauritius szigetére egész évben érdemes ellátogatni, hiszen a hőmérséklet mindig 25-30 fok között mozog.

zanzibar.jpg

4. Zanzibár

Zanzibár Afrika keleti partjainál található szigetcsoport, amely Tanzániához tartozik. A hely egyedi légkörét az adja, hogy egyaránt felfedezhetőek a múltból fennmaradt vályogviskók, mint a főváros palotákkal és modern épületekkel övezett világa. A szigetcsoport épületeinek többsége a 19. században épült, belvárosa pedig egy szép állapotban megőrzött műemlékekkel büszkélkedő óváros.

Zanzibár utánozhatatlan keveréke az arab és afrikai kultúrának. Szemet gyönyörködtető hosszú strandokkal, búvárhelyekkel, trópusi növényzettel és fűszer ültetvényeivel kápráztatja el a turistákat. Érdekesség, hogy a fűszereiről híres szigeten termesztik a világ szegfűszeg-szükségletének 80 százalékát. Az ide látogatók különleges állatfajokkal találkozhatnak, mint például a vörös colobus majom, de például delfinekkel is találkozhatunk.

egypt.jpg

3. Egyiptom

Egyiptom egy független ország, amelynek területe Észak-Afrika és Délnyugat-Ázsia területére egyaránt kiterjed. Egyiptomot a legtöbbeknek nem kell bemutatni, hiszen biztosan mindenki emlékeibe beékelődtek a történelemkönyvekből az ókori birodalom monumentális épületei, mint  például a gízai piramisok, a nagy szfinx vagy akár a karnaki templom. Az ország viszont a lehengerlő történelmén és műemlékein kívül számos természeti csodával kápráztatja el az ideérkezőket. 

A világ egyik legkedveltebb úti célja évezredek óta ejti rabul a turisták szívét. Ha Egyiptomba utazol, mindenképpen érdemes részt venni egy felejthetetlen teve túrán és felfedezni a sivatagi oázisokat. Emellett, a Vörös-tenger partját gyönyörű élővilág gazdagítja. Korallzátonyai rendkívüli látványt nyújtanak, nem véletlen, hogy népszerű program a búvárkodás is. Kihagyhatatlannak számít elmenni egy nílusi hajóútra is, ami során a legtöbb hajó megáll az ország legszebb építészeti emlékeinél.

bali.jpg

2. Bali

Bali szigete Indonézia országának legnépszerűbb idegenforgalmi célpontja. A turizmus erősödése által, a sziget mára Indonézia egyik legfejlettebb térsége. Egy nagyon jó közbiztonsággal büszkélkedő sziget, ahol az emberek igazán kedvesek és vendégszeretőek. Az indonéz területek többségével szemben, ahol a lakosság túlnyomó része muszlim vallású, Bali lakóinak majdnem egésze balinéz hindu vallású.

A kicsi, ámde egyediségéről ismert sziget csodaszép partjain kívül, kulturális hagyományairól, például táncművészetéről, festészetéről, szobrászatáról és a fafaragásokról is ismert. Különleges báját a a sziget tisztasága, a vallási és kulturális örökségei, természeti csodái és mesés partjai adják. Az ideérkezők pompás templomokat, filmbeillő esőerdőket, vízeséseket és vulkánokat, de hagyományos rizsteraszokat is felfedezhetnek. Meg lehet szállni akár falusi hangulatú, bájos fogadókban is, ugyanakkor luxuszállodákban egyaránt. Érdekesség, hogy a délebbre található strandok fehér, míg az északiak fekete homokkal borítottak.

dubai.jpg

1. Dubai

Mára, az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb városa Dubai, szinte a világ legnépszerűbb üdülési helyszínévé vált. A hajdan még sivatagi kisváros, az idő múltával és modern építészeti csodáival egy igazi multikulturális központtá nőtte ki magát. 

Dubairól elsősorban a világ legmagasabb toronyépülete, a  828 méteres magassággal büszkélkedő Burj Khalifa juthat eszünkbe, ami természetesen uralja a város látképét. Ezzel együtt, mindenképp érdemes közelebbről is megcsodálni az épület tövében lévő  szökőkutat, aminek színekkel és zenékkel tarkított játéka álomszép előadást nyújt. Rendkívül közkedvelt hely még a város mesterségesen létrehozott, pálmafa alakú szigete, ami a Palm Jumeirah nevet viseli és ahol a turistákat pazar luxusszállodák sokasága várja.

Dubai fiatalossága, pezsgő városi és éjszakai élete mindenkit lenyűgöz. Azonban, ha szeretnénk kicsit kiszakadni a turistákkal teli központból, ámulatba ejtő strandjai igazi luxus kényelmet és kikapcsolódást nyújtanak, illetve részt vehetünk akár egy izgalmas sivatagi szafarin is.

A bejegyzés trackback címe:

https://bestexotic.blog.hu/api/trackback/id/tr6215573358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

BestExotic | Igényes egzotikus utazások

Nincs is nagyobb élmény annál, amikor új területeket fedezhetünk fel. Izgalmas kultúrák, aktív feltöltődés, új hangulatok vagy csak egyszerűen egy pihentető kikapcsolódás. A BestExotic-nál kizárólag prémium minőségi utazásokat találsz. Számunkra az a legfontosabb, hogy Te "csak" kikapcsolódhass és mindent megszervezzünk helyetted, ráadásul mindezt kedvező áron tegyük meg.

Kövess minket a Facebookon is!

süti beállítások módosítása