7 különleges hely, ami miatt Hawaii mindenképp bakancslistás úticél

A Hawaii-szigetekről minden bizonnyal a legtöbb embernek a hula táncos, fűszoknyás helyiek, a szörfparadicsomok vagy a luxus élményt biztosító gyönyörű tengerpartok jutnak eszébe. Természetesen Hawaii ennél sokkal több izgalmat tartogat. 

Nem csak a kalandorokat, de az átlag embert is garantáltan elkápráztatják a Hawaii-t  jellemző hatalmas vulkánok, hegyek, völgyek, folyók és vízesések, s mindemellet a Csendes-óceán káprázatos panorámája. 

Íme néhány lehengerlő látványosság, ami miatt mindenképp érdemes Hawaii-t felvenned a bakancslistádra.

na_pali.jpg

1. Na Pali Coast State Park

A Na Pali állami parknak, a Hawaii-szigetcsoport legrégebbi lakott szigete, Kauai ad otthont. A 26 km hosszan elnyúló park tengerpartján található Na Pali sziklás hegysége is. A hatalmas, gazdag növényzettel borított sziklák legmagasabb pontja eléri az 1200 méter magasságot is. 

Bár nem egyszerű a megközelítés, de a Csendes-óceán felett magasodó csúcsok garantáltan kárpótolnak, hiszen elképesztően drámai látványt nyújt az ideérkezők számára. Leginkább hajóval, csónakkal vagy helikopterrel érdemes megközelíteni a helyet, de a kalandvágyók számára túraútvonalak is rendelkezésre állnak. A túrázókat a magasban lenyűgöző trópusi dzsungel, völgyek, barlangok és vízesések várják, leérve a hegyről pedig a gyönyörű homokos tengerpart. Érdekesség, hogy Kauai álomszép szigetén rengeteg filmet forgattak, köztük például a Jurassic Parkot is.

waimea_canyon.jpg

2. Waimea Canyon

Hawaii szigetén járva, ugyancsak kihagyhatatlan helyszín a Waimea kanyon. A helyszín Kauai sziget nyugati részén található és abszolút a Hawaii-szigetek egyik legszebb, leghajmeresztőbb panorámáját nyújtja. 

A térségben található legnagyobb kanyont, gyakran emlegetik a Csendes-óceán Grand Canyonjának, a hasonlóan monumentális méretei miatt. Ez 16 kilométer hosszúságot és több mint 1 kilométeres mélységet jelent.  Viszont azzal szemben, a Waimea kanyon sokkal színesebb, különböző színek tarkítják. Emellett minden pontján fedezhetünk fel különböző természeti kincseket, mint például gyönyörű vízeséseket, barlangokat vagy éppen folyókat. Tehát itt mindenképp érdemes egy túrát tenni az ideérkezőknek vagy éppen Puu ka Pele vagy Puu hinahina kilátójából megcsodálni ezt az elképesztő látványt.

mauna_kea.jpg

3. Mauna Kea

A Mauna Kea vulkán, Hawaii sziget vagy másnéven a “Nagy Sziget” legmagasabb vulkánja és egyben az egész szigetcsoport legmagasabb pontja is. A 4205 méter magas pajzsvulkán jelenleg szunnyad, utoljára körülbelül 4500 éve tört ki. 

A turisták a felfelé vezető utat autóval tehetik meg és útközben még egy látogatóközpont is várja őket. Az ősi, helyi hagyományok szerint a hegycsúcsok szent helyként szolgáltak, kiemelten a Mauna Kea, így csak az arra méltó, magasabb rangú vezetők mehettek fel. Ez a vulkán, az 5 hawaii vulkán negyedik legidősebb tagja. Elnevezése “Fehér hegy”-et jelent, amit a csúcsát borító, lenyűgöző látványt nyújtó hó rétegről  kapta. Emellett, a Mauna Kea csúcsán található a világ egyik legnagyobb teleszkópja is.

wailua_falls.jpg

4. Wailua Falls

A Hawaii-szigetek számos vízeséssel büszkélkednek, de a Wailua vízesés garantáltan az egyik leglátványosabb mind közül. Az álomszerű látványt az élénk színekkel és sűrű erdőkkel gazdagított, dimbes-dombos, folyókkal szelt környezete adja. Wailua vízesése Kauai szigetén található, Lihue kulcsfontosságú városától nem messze, északra. 

Autóval könnyen megközelíthető a vízesés és fentről, a természeti csoda mellett húzódó útról lehengerlő látképet nyújt az ideérkező turisták számára. Érdemes hajnalban meglátogatni a helyet, amikor még a fények játéka és a köd is hozzátesz ahhoz, hogy még látványosabb képet kapjunk róla. A tapasztalt túrázók és a bevállalósabbak számára érdemes lemenni a vízesés aljáig és akár csobbanni egyet az alsó medencéjében. A túraút nem túl hosszú, azonban a rendkívül vizes, sáros és meredek út miatt csak tapasztaltabbaknak ajánlják. 

lanikai_beach.jpg

5. Lanikai Beach

Természetesen egy Hawaii-szigeteken töltött nyaralástól méltán elvárhatjuk, hogy exkluzív környezetben, gyönyörű tengerpartokon sütkérezhessünk, fürödhessünk, pihenhessünk. Lanikai tengerpartja az abszolút tökéletes választás az élmény- és látványdús strandolás tekintetében. 

A strand Oahu sziget keleti partján található, mellesleg ezen a szigeten található a főváros, Honolulu is. Lanikai tengerpartja a kristálytiszta azúrkék vize, gazdag tengerparti és szárazföldi élővilága, fehér homokos strandja és a hatalmas,  égbe nyúló pálmafái miatt különleges. Lanikai neve “mennyei tengert” jelent, nem véletlen, hiszen rendszeresen Amerika legszebb strandjának szavazzák meg és a világ legszebb partjai közé sorolják. Különlegessége a partról látható Na Mokulua szigetek, ami két kúp alakú, élénk zöld növényzettel borított kis szigetet takar. A paradicsomi hangulat alapvetően garantált, de a szerencsésebbek még bálnákat is felfedezhetnek vagy esetleg elkaphatják a pillanatot, amikor a két sziget között látszik felkelni a nap.

hana_road.jpg

6. Hana Road

A drámai Hana Road Hawaii egyik legismertebb országútja. A megközelítőleg 85 km hosszúságú útszakasz Kahului-t köti össze Hana városával, Maui sziget keleti részén. 

A két város közötti 85 kilométer ellenére, megszakítás nélkül, körülbelül 2,5 óra megtenni autóval az utat. Ennek oka, hogy az országút nagyon keskeny és közel 60 hídon halad át, ráadásul ezek közül 46 csupán egy sáv széles. Ami miatt pedig leginkább ismert és látványos, az pedig egyértelműen a kanyargóssága. Ez azt jelenti, hogy több mint 600 kanyarral büszkélkedik az útvonal, végig a trópusi esőerdők mentén. Végighaladva Hana országútján, autónkból élvezhetjük a Hawaii megannyi természeti kincsének látványát, köztük gyönyörű vízeséseket, egzotikus növényeket és természetesen festői kilátást a Csendes-óceánra. Az út során csodás tengerpartok, túraútvonalak és arborétumok várnak felfedezésre. Érdemes Hana központját is meglátogatni, ahol még a hagyományos hawaii kultúra és szokások fennmaradtak.

waikiki_beach.jpg

7. Waikiki Beach

A Waikiki Beach több összekapcsolt strand láncolata Oahu sziget déli részén, Honolulu külvárosában. A világ egyik legismertebb és legnépszerűbb strandjaként tartják számon, ez Hawaii egyik, ha nem a legfőbb turistacélpontja. A Hawaii-szigetek fővárosából, Honoluluból könnyen megközelíthető, így nap mint nap turisták tömege lepi el a strandjait.

A gyönyörű tengerpart a pihenni vágyókon kívül a sportok szerelmeseinek kedvez leginkább. Waikiki tengerpartja egy igazi szörfparadicsom, a világ minden tájáról érkeznek ide a fantasztikus élményért. Ezen felül, a Waikiki Beach Walk néven ismert sétány, bevásárlóközpontok, kávézók, éttermek és szórakozóhelyek sokaságával várja az ideérkezőket. Minden évben számos rendezvény, esemény, verseny kerül megrendezésre, mint például kenu- és szörfversenyek, szabadtéri zenei rendezvények vagy éppen hula táncversenyek.



A bejegyzés trackback címe:

https://bestexotic.blog.hu/api/trackback/id/tr1315625902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oldalas 2020.05.08. 22:47:49

FÜGGETLENSÉGET HAWAII-NAK!

cawe12 · https://freeprosoftz.com/ 2021.06.10. 05:30:11

very interesting work i love your work dear well done
i am aslo work on freeprosoftz.com/

ProCrack 2022.10.20. 08:50:32

Thank you, so much for this software
<a href="https://full4pc.com/eft-dongle-crack-pro-download-setup/"> EFT Dongle Crack </a>

BestExotic | Igényes egzotikus utazások

Nincs is nagyobb élmény annál, amikor új területeket fedezhetünk fel. Izgalmas kultúrák, aktív feltöltődés, új hangulatok vagy csak egyszerűen egy pihentető kikapcsolódás. A BestExotic-nál kizárólag prémium minőségi utazásokat találsz. Számunkra az a legfontosabb, hogy Te "csak" kikapcsolódhass és mindent megszervezzünk helyetted, ráadásul mindezt kedvező áron tegyük meg.

Kövess minket a Facebookon is!

süti beállítások módosítása