Thaiföld 7 varázslatos helyszíne, amiért mindenképp érdemes egyszer oda utazni

Thaiföld tagadhatatlanul a magyarok legkedveltebb ázsiai úti célja. De mi az ami valójában olyan különlegessé teszi?

Az országról köztudott, hogy tengerpartjai, strandjai elképesztő panorámát nyújtanak és igazán exkluzív körülmények között pihenhetjük ki a mindennapok fáradalmait, ha ide tervezünk utazni. Thaiföld viszont korántsem “csak ennyi”. Páratlan természeti adottságokkal rendelkezik és ezt az ország megannyi nemzeti parkja, szigete, rezervátuma is bizonyítja. Színes és rendkívül gazdag állat- és növényvilágot, vízalatti korallzátonyok sokaságát, esőerdőket, hatalmas mészkőszirteket és még sorolhatnánk mennyi csodát rejteget ez a gyönyörű ország. 

Íme tehát néhány közülük, amelyek egészen biztosan elnyerik minden utazni vágyó szívét. 

khao_yai_national_park.jpg

1. Khao Yai National Park

A Khao Yai Nemzeti Park, Thaiföld Nakhon Ratchasima nevezetű tartományában, az ország keleti részén található. Ez Thaiföld harmadik legnagyobb nemzeti parkja, ami elsősorban a vadon élő elefántokról híres. Az elefánt, az ország egyik legjobban tisztelt állatfaja, így az őket ábrázoló festmények és szobrok, a templomoktól kezdve, a királyi palotáig szinte mindenhol felfedezhetőek.

Ez a nemzeti park a legjobb választás, ha a különleges állatokat szeretnénk kicsit közelebbről megismerni és mindezt szabadon, a természetes környezetükben. Elképesztően színes vadvilággal gazdagítja Thaiföldet, találkozhatunk barangoló ázsiai elefántokkal, ritka fekete medvékkel, egzotikus ragadozó madarakkal vagy éppen majmokkal. Ezen kívül számos gyönyörű vízesés szépíti még a parkot. Jó hír, hogy akár több napot is eltölthetsz ezen a csodahelyen, hiszen túraútvonalak, szállások, kempingek várják a kíváncsiskodókat.

railay.jpg

2. Railay

Railay félszigete az Andamán tenger partján fekszik, amelynek az ország leghíresebb tengerparti úti céljaival büszkélkedő Krabi tartomány ad otthont. A térség mindenki számára garantálja az elégedettséget és a felejthetetlen élményeket, az extrém sportok kedvelőitől kezdve, a szimplán napozni, strandolni vágyó turistákig egyaránt. 

Krabi és Ao Nang városa között fekszik Railay, így ezekről a helyekről, kizárólag hajóval lehet megközelíteni a hatalmas mészkősziklái miatt. Elképesztő panorámát nyújtó strandokkal rendelkezik, amiről már az idevezető hajóúton is képet kaphatunk, elsősorban emiatt érkeznek ide a turisták. Másrészt Railay a sziklamászók valóságos paradicsomának tekinthető, a maga több mint 700, mászóknak kialakított útvonalával, így a világ minden tájáról érkeznek ide kalandorok a fantasztikus élményért. Emellett lehetőség van raftingolni, kajakozni és búvárkodni is. 

sukhothai.jpg

3. Sukhothai Historical Park

Szukhothaj lenyűgöző történelmi parkja, a mai Szukhothaj városától körülbelül 12 kilométerre, Thaiföld északnyugati részén fekszik. A fotózás, a kultúra és a történelem szerelmesei számára kihagyhatatlan úti cél az országban.

Az óváros az évszázadok során rengeteg csatát, ütközetet és megpróbáltatást vészelt át. A befektetéseknek köszönhetően a romok rekonstruálására és megőrzésére nagy figyelmet fordítottak. Ma már az UNESCO kulturális világörökség részeként büszkélkedhet, de hajdan ez volt az első thai főváros és 120 évig meg is őrizte még a pozícióját. A fallal körülvett történelmi park romjai megközelítőleg 70 négyzetkilométert foglalnak el és a területen mintegy 40 lehengerlő templomegyüttes található és az egykori királyi palota is. Egyik leghíresebb épülete a Wat Mahathat, ami a  város és egyben a királyság spirituális központja volt és számos Buddha szoborral és ereklyével dicsekszik a mai napig.

mu_ko_ang_thong.jpg

4. Mu Ko Ang Thong

A rendkívül népszerű Mu Ko Ang Thong, egy tengeri nemzeti park a Thai-öbölben, Surat Thani tartományban. A park összesen 42 szigettel büszkélkedik, amelyek olyannyira közel vannak egymáshoz, hogy rövid idő alatt akár át is úszhatunk egyikről a másikra, de csónakkal is érdemes bevenni a szomszédos szigeteket. 

A park állat- és növényvilága nagyon színes, több mint 50 madárfajnak és körülbelül 16 féle különleges emlősnek ad otthont. A szigeteket meredek mészkőszirtek, víznyelőhelyek, barlangok és belvízi tavak gazdagítják. Ko Wua Ta La és Ko Phaluai nevű szigetei rendelkeznek egyedül kis falvakkal, szálláshelyekkel, kiépített partszakaszokkal, a többi sziget pedig lakatlan. Igazán idilli, nyugalmas pihenést tölthetünk el fehér homokos strandjaikon, a többi szigetre való gyönyörű kilátással ötvözve. Emellett, a búvárok számára is garantált az élmény, hiszen gyönyörű korallzátonyok várnak felfedezésre a víz alatt.

thailand-khao-sok-nationalpark_1.jpg

5. Khao Sok Nemzeti Park

A Khao Sok Nemzeti Park, Thaiföld Surat Thani nevezetű tartományában található. A Nemzeti Park különlegességét az adja, hogy területe Dél-Thaiföld legnagyobb kiterjedésű, érintetlen erdőségének ad otthont. A trópusi esőerdő közel 740 négyzetkilométernyi területen fekszik, messze a nyüzsgő városok zajától. 

Felfedezése kötelező programnak számít a természet szerelmeseinek. A park esőerdői, dzsungelei egyedülállóan gazdag állat- és növényvilággal büszkélkednek. Ebben a képeslapra illő mesevilágban megtalálható a világ állatfajainak 5%-a. Találkozhatunk több mint 170 madárfajjal, ezen felül számtalan egzotikus állattal, köztük tapírral, pangolinnal, medvékkel, szarvasokkal, tigrisekkel de még vad elefántokkal is. Gyönyörű vízesések, barlangok, hatalmas mészkőszirtek lelhetőek itt fel  és mindemellett a világ legnagyobb virágai is. Lenyűgöző látványnak lehetünk részesei, kiváló program egy csónak- vagy kenutúra alkalmával az esőerdők között, a tavakon és folyókon evezve felfedezni a park csodáit.

thaifold_1.jpg

6. Grand Palace

Talán thaiföldi nyaralásunk elsődleges célja a tengerpartokon sütkérezés és pihenés a mesébe illő partokon, mégis vétek lenne kihagyni az ország fővárosát, Bangkok felfedezését. A főváros megannyi látnivalóval szolgál az ideérkezők számára, de a Nagy Palotának mindenképp a lista első helyén kell szerepelnie.

Az épületkomplexum 1782-ben épült, s Bangkok első királya építtette , de minden őt követő uralkodó tovább bővítette, így ma különböző stílusok keveréke alkotja. A hely számos gyönyörű királyi csarnoknak, templomnak és ősi emléknek ad otthont, de ezek közül is a leghíresebb a Wat Phra Kaeo vagy más néven Smaragd Buddha temploma. A Nagy Palota a Csao Phraja folyó partján fekszik egy közel 10 hektáros területen. A színpompás épületegyüttes az ősi Sziám álomszerű világába repíti a turistákat, nem beszélve az épületeket övező gyönyörűen kiépített kertekről.

erawann.jpg

7. Erawan Falls

Az Erawan vízesés Thaiföld nyugati részén, Kanchanaburi városától nem messze található, ami az Erawan Nemzeti Park legnépszerűbb látványossága. Sőt, sokan Thaiföld legszebb lépcsőzetesen lezúduló vízesésének tartják, hiába nem rendelkezik óriási méretekkel.

A vízesést a hindu mitológiában szereplő háromfejű elefántról nevezték el, aminek fejére állítólag hasonlít a gyönyörű zuhatag. A nemzeti park állatvilága igen sokszínű, így nem meglepő, hogy gyakran makákók ugrálnak a vízesés körül és medencéiben is sokféle hal úszkál. Az Erawan vízesés mind a 7 fokozata külön elnevezéssel rendelkezik és lefelé haladva egyre nehezebb az elérhetőségük, miután mindegyik alatt smaragdzöld, természetes medence alakult ki. Ezekben engedélyezett a fürdés a látogatók számára, így a merészebbek végig fürdőruhában élvezhetik a vízesés kristálytiszta vizét

https://www.bestexotic.eu/



A bejegyzés trackback címe:

https://bestexotic.blog.hu/api/trackback/id/tr315696718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

BestExotic | Igényes egzotikus utazások

Nincs is nagyobb élmény annál, amikor új területeket fedezhetünk fel. Izgalmas kultúrák, aktív feltöltődés, új hangulatok vagy csak egyszerűen egy pihentető kikapcsolódás. A BestExotic-nál kizárólag prémium minőségi utazásokat találsz. Számunkra az a legfontosabb, hogy Te "csak" kikapcsolódhass és mindent megszervezzünk helyetted, ráadásul mindezt kedvező áron tegyük meg.

Kövess minket a Facebookon is!

süti beállítások módosítása