6 lenyűgöző kuriózum, amiért a Bahamák az álomnyaralásod tökéletes helyszíne

A Bahama-szigetek gyönyörű korallzátonyokból és apró szigetekből álló, trópusi éghajlatú szigetcsoport a Karib-tenger és az Atlanti-óceán találkozásánál.

A Bahamákon rendkívül jók a búvárkodási lehetőségek a rendkívül tiszta, átlátszó tengervíz miatt. A tengerpartokon igazi paradicsomi hangulatba csöppenhetsz, amit a fehér homokos strandok, a gazdag élővilág, a változatos színek és az égbe nyúló pálmafák biztosítanak. 

Ezúttal szeretnénk bemutatni néhány különleges helyet, amelyek közel sem nevezhetőek általánosnak vagy szokványosnak és feltehetően, eddig még Te sem hallottál róluk.

glass-window-bridge-eleuthera-1.jpg

1. A sziget, ahol a kék árnyalatai találkoznak

Eleuthera egyike a Bahamákon található szigeteknek, amelyekről kétségtelenül elmondható, hogy egytől egyig ámulatba ejtőek. Azonban, Eleuthera szigete egy olyan egyedülálló látvánnyal büszkélkedik, ami még a többinél is különlegesebbé teszi. 

Ami ennyire egyedivé teszi, az pedig nem más mint, hogy a sziget egyik oldalát az Atlanti-óceán, másikat pedig a Karib-tenger övezi. Elképesztő képet nyújt, ahogy egyik oldaláról a mélyvizű sötét óceán, másikról pedig az annál sekélyebb, türkizkék vizű tenger hullámai érik a partszakaszt. A sziget 180 km hosszú, azonban legkeskenyebb részein csupán pár tíz méter széles.

pink.jpg

2. A rózsaszín tengerpart

A Bahamák 29 lakott szigetének egyike Harbour Island. A sziget mondhatni leggyönyörűbb és legnépszerűbb szakasza, az úgynevezett Pink Sand Beach, azaz a  rózsaszínű homokos tengerpart. A körülbelül 5 kilométer hosszú, rózsaszínben pompázó partszakasz egyáltalán nem mindennapi, varázslatos látványt nyújt.

A part, a foraminiferáknak, másnéven likacsoshéjúaknak köszönheti elbűvölő színárnyalatát. Ezek a szabad szemmel nem látható tengeri élőlények, rózsás színű héjjal rendelkeznek, s mivel a tenger mélye, köztük a korallzátonyok is kedvenc élőhelyeik közé tartoznak, így a hullámok könnyedén partra vetik azokat, ilyen csodás látványt eredményezve.

deans-blue-hole.jpg

3. A félelmetes kék lyuk

A Bahamák sekély, kristálytiszta tengervizén gyakoriak a sötét kék foltok, víz alatti labirintusnak tűnő jelenségek. A tenger mélyén ugyanis vízalatti barlangrendszerek és úgynevezett “kék lyukak” találhatók. Ezek között is van egy ami rendkívül egyedi, félelmetes látványt nyújt.

A  Long Island partjainál található Dean’s Blue Hole nevezetű kék lyuk, a maga hajmeresztő 202 méter mélységével, az egyik legmélyebb ismert kék lyuk a világon. A Bahama-szigetek megkérdőjelezhetetlenül egy tökéletes és nagyon izgalmas helyszínt nyújtanak a búvárkodás szerelmeseinek. Rengeteg merülést kedvelő turista érkezik ide évente, hogy búvárkodhasson ezen a lehengerlő helyen.

atlantis_akvarium.jpg

4. A világ egyik legnagyobb akváriuma

A Bahama-szigetek közül egyértelműen Paradise Island az egyik, ha nem a leglátogatottabb sziget. Az éjszakai élet itt a legnyüzsgőbb és itt található a térség leghíresebb szállodája, az Atlantis Paradise Island Resort. A hatalmas szállodakomplexum megszámlálhatatlan izgalmas programot tartogat, de van közöttük egy, ami felülmúlja az összes többit.

A Bahamákon üdülve talán nem is tudjuk megtapasztalni valójában milyen varázslatos élővilágot rejtenek a szigetek vizei. Atlantis erre talált elképesztő megoldást. Az itt található akvárium 14 lagúnát, nyolc millió gallon vizet és megközelítőleg 250 helyi fajból, több mint 50 000 vízi állatot foglal magába. Ráadás, hogy van benne egy csúszda is, amely áthalad az akvárium közepén, ami valóban felejthetetlen élményt nyújt.

pig_beach.jpg

5. A különleges szigetlakók

A Bahamákról tehát már kiderült, hogy rejteget néhány, a világon is egyedülálló szigetet. Van egy közöttük, amely viszont nem természeti képződménye vagy ember alkotta látványossága miatt híres, hanem lakói által.  Azonban, itt nem a helyi lakókra gondolunk, hiszen a “Pig Beach”-ként is nevezett sziget emberektől mentes, ugyanakkor lakói meglepő módon malacok.

Elképesztő és különleges látványt nyújtanak a parton kóválygó és a tengerben úszkáló malacok, nem csoda, hogy mára rengeteg turista látogatja meg őket. Számos legenda kering arról, hogyan is kerülhettek ide az állatok, a hajótöréstől kezdve a szándékos idetelepítésig. De valójában ez teljesen lényegtelen, hiszen a népszerű malackák kifejezetten jól érzik magukat élőhelyükön és alkalmazkodtak ahhoz, boldogítva ezzel sok ezernyi turistát.

musha_cay.jpg

 6. A titokzatos privát sziget

A Musha Cay elnevezésű sziget a fővárostól, Nassautól nem messze található, a Bahamák déli részén.  De miért is érdekes? Ezúttal egy privát szigetről van szó, rejtve mindentől és mindenkitől. Tulajdonosa nem is lehet más, mint híres illuzionista, David Copperfield.

A sziget az egyik legfényűzőbb  üdülőhely a világon és természetesen az egyik legdrágább is. Hihetetlen panoráma, elképesztő luxus, egy 30 fős kiszolgáló gárda és 7 strand biztosítja a teljes nyugalmat a tehetős látogatók számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://bestexotic.blog.hu/api/trackback/id/tr6315595682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

BestExotic | Igényes egzotikus utazások

Nincs is nagyobb élmény annál, amikor új területeket fedezhetünk fel. Izgalmas kultúrák, aktív feltöltődés, új hangulatok vagy csak egyszerűen egy pihentető kikapcsolódás. A BestExotic-nál kizárólag prémium minőségi utazásokat találsz. Számunkra az a legfontosabb, hogy Te "csak" kikapcsolódhass és mindent megszervezzünk helyetted, ráadásul mindezt kedvező áron tegyük meg.

Kövess minket a Facebookon is!

süti beállítások módosítása