6 látnivaló, amiért a Seychelles-szigetek az álomnyaralásod tökéletes helyszíne

Gyönyörű fehér homokos partok, gránit sziklákkal övezett strandok, érintetlen trópusi dzsungel, virágzó korallzátonyok és a Világörökség részévé nyilvánított természetvédelmi területek. És ez mind csak néhány, a szigetvilág 115 korall- és gránitszigetének megannyi szépsége közül, amelyek garantálják egy valóságos álomnyaralás élményét.  A búvárkodás, a szörfözés és a vitorlázás lehetőségét biztosító körülmények világszínvonalúak, ugyanakkor a szigetcsoport, a tökéletes nyugalmat is megadja a pihenni vágyók részére. 

Íme néhány varázslatos helyszín, amiért mindenképp érdemes ellátogatni a Seychelles-szigetekre. 

victoria.jpg

1. Victoria

Victoria a szigetcsoport  kedves kis fővárosa, amely a Seychelles-szigetek legnagyobb, Mahé elnevezésű szigetén található. Mahé szigete lenyűgöző élővilággal büszkélkedik, itt található a szigetek legmagasabb hegysége és több mint 65 ámulatbaejtő strand. Emellett a lakosság majdnem egésze itt él, illetve turisztikailag is ez a legnépszerűbb sziget.

Victoria városkája a világ egyik legkisebb fővárosa, hiszen mindössze 25 ezer fős lakossággal rendelkezik. Egy-két nap alatt bejárhatóak a legfőbb látványosságok, amelyek közül a legfontosabbak a Seychelle-szigeteki Nemzeti Botanikus Kert, a Szent Pál székesegyház vagy a Természettudományi múzeum. A város legjelentősebb történelmi öröksége a központi óratorony, ami a Big Ben kicsi hasonmása. Kihagyhatatlannak számít a Sir Selwyn Clarke Market is, ahol a helyi friss gyümölcsök mellett kézműves ajándéktárgyakat és gyöngyékszerek óriási választékát csodálhatjuk meg.

moyenne_1.jpg

2. Moyenne Island

A Moyenne-sziget az egyike, a Ste Anne Tengeri Nemzeti Park területéhez tartozó 6 kicsi szigetnek. Mahé északi partja közelében fekszik, ráadásul nem messze a fővárostól, így onnan is könnyen megközelíthető, akár egy napos kirándulásként is.

A sziget a gyönyörű óriás teknőseiről  híres, amik szabadon mászkálnak a régi romok és kalóz örökségek között a tengerparton. Moyenne szigete sokáig magántulajdonban volt, illetve természetvédelmi terület jelenleg, így megőrizte a vad, buja növényzetét és a Seychelles-szigeteken található pálma- és egyéb fafajták megközelítőleg kétharmadát őrzi. Emellett, a több mint 2000 fős madárpopuláció, a korallzátonyok és a különleges tengeri élővilág minden évben turisták tömegét vonzza ide, a világ minden tájáról.

la_digue_1.jpg

3. La Digue Island

A Seychelles-szigetek negyedik legnagyobb szigete a La Digue. De méretein túl, a sziget leginkább a monumentális gránit szikláiról nevezetes, amelyek a sziget strandjait nagy számban díszítik. 

A helyszín igazi kincs a természet és a fotózás szerelmeseinek és legfőképpen azok számára, akik szeretnének egy kis bepillantást nyerni a hagyományos szigeti életbe. Ezt az autentikus hangulatot az is alátámasztja, hogy leginkább csak kerékpárok vagy az úgynevezett ökrös szekerek jellemzik a sziget közlekedését. Lenyűgöző fehérhomokos partjai közül az egyik leglátogatottabb és legfestőibb az Anse Source D'Argent-t. Itt található a Veuve Természetvédelmi Terület is, ami számtalan veszélyeztetett és különleges állat- és növényfajnak ad otthont. Illetve a kalandvágyók számára is izgalmas lehetőségeket nyújt La Digue szigete, hiszen itt a sziklamászás és a búvárkodás lehetősége is nagyon népszerű.

bird_island_1.jpg

4. Bird Island

A Bird Island vagy a helyiek számára Îles aux Vaches néven ismert kis sziget nem messze található Mahé szigetétől. Ez a sziget garantáltan az igazi paradicsom az állatvilág, különösképp a madárfajok kedvelői számára. 

A sziget lakói egyértelműen ezek a különleges madárfajok, hiszen több mint egymillió vándormadárnak ad otthont. Számos megfigyelőhely van létesítve a szigeten, így a turisták és a fotósok tökéletes szögből kísérhetik figyelemmel ezeket az állatokat. Megtalálható például számos csérféle, bíborosok, földigalambok, de teknősökkel is találkozhatunk, egészen kicsiktől az óriás fajtákig. Emellett, természetesen itt is gyönyörű, fehér homokos tengerparton strandolhatunk kedvünk szerint. A sziget egyetlen szálláshelye a Bird Island Lodge, ami egy idilli apró öko-ház, mindössze 30 percre Mahétól.

fregate_1.jpeg

5. Fregate Island

Fregate kicsi, privát szigete igazi keveréke a luxusnak és ugyanakkor az érintetlen, vad trópusi természetnek. Egyediségét az is alátámasztja, hogy a sziget Anse Victorin néven ismert strandját a Times a világ legjobb strandjának szavazta meg. 

A szigeten ritka, endemikus trópusi madarak ezrei repülnek át a fák között, így maga a sziget is a nagy számban jelen lévő fregatt madarakról kapta nevét. Fregate káprázatos partjain szabadon járkáló óriás teknősök kolóniájával is ismerkedhetünk és trópusi erdői is garantáltan elnyerik az ide érkező turisták szívét. Számos luxusvilla szolgálja a turisták kényelmét és ehhez társul még a búvárkodás, a snorkeling vagy a vitorlázás lehetősége is. Ráadásul, itt szimplán a pihenéssel is támogathatod a Seychelles-szigetek élővilágát, hiszen a vendégektől befolyt bevételek egy részét az ökoszisztéma regenerációjának támogatására szánják.

anse_lazio_1.jpg

6. Anse Lazio

Anse Lazio festői strandja a Praslin-sziget északi partján található. Praslin a szigetcsoport második legnagyobbja, ezen felül a világ legnépszerűbb szigetei közé tartozik. Ennek oka elsősorban az, hogy híres kókuszpálmáin, a világ legnagyobb kókuszdiói kapnak helyet. 

A sziget legnépszerűbb turistacélpontja Anse Lazio. Fehér homokos partjai, csillogó kristálytiszta tengervize, partmenti gránit sziklái és égig érő pálmafái teszik varázslatossá a strandot. Többszörös nemzetközi felmérések a világ legszebb strandjai közé választották, így feltétlen el kell látogatni ide a nyaralás során. A strand elérése érdekében egy kisebb túrát is meg kell tenni, de a cserébe kapott látványért abszolút megéri. Korallzátonyai és mesebeli kis lagúnái a búvárkodáshoz is megadják a kellő feltételeket, így tökéletes választás az aktívabb turisták részére is.

https://www.bestexotic.eu/

A bejegyzés trackback címe:

https://bestexotic.blog.hu/api/trackback/id/tr5615650830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

BestExotic | Igényes egzotikus utazások

Nincs is nagyobb élmény annál, amikor új területeket fedezhetünk fel. Izgalmas kultúrák, aktív feltöltődés, új hangulatok vagy csak egyszerűen egy pihentető kikapcsolódás. A BestExotic-nál kizárólag prémium minőségi utazásokat találsz. Számunkra az a legfontosabb, hogy Te "csak" kikapcsolódhass és mindent megszervezzünk helyetted, ráadásul mindezt kedvező áron tegyük meg.

Kövess minket a Facebookon is!

süti beállítások módosítása