5 káprázatos látványosság Balin, ahol biztosan nem találkozol turisták tömegével

Indonézia számos szigete közül talán Bali szigete az egyik legismertebb és legnépszerűbb az utazni vágyók körében. Baliról eszünkbe juthatnak a békés hindu vallású szerzetesek vagy a helyi, hagyományos rizstermesztők, esetleg a vendégszeretet, a hála, a tisztelet szavai. A barátságos helyiek mellett pedig a rengeteg természeti csoda, a lehengerlő hegyek, völgyek, vulkánok, tengerpartok vagy éppen a csodás vízesések.  

Bali a mai napig tartogat néhány kevésbé ismert, de annál varázslatosabb, rejtett természeti kincset. Most pedig megmutatunk néhányat ezek közül!

amed.jpg

1. Amed beach

Amed egy kicsi halászfalu Bali keleti partjainál. A környező városok népszerűbbek a turisták körében,hiszen sokkal inkább nyüzsgő élettel és zsúfoltabb központokkal szolgálnak, ezzel szemben Amed lenyűgöző partja még kevésbé híresült el. Ha egy csendes, s közben igazán látványos partszakaszra vágysz, akkor ide mindenképp érdemes ellátogatni. A hely, tökéletes célpont a búvárkodás szerelmeseinek, az ideérkezők nagy része általában emiatt értesült a partról. 

Amed tengerpartja drámai panorámát nyújt, kilátással Bali legnagyobb vulkánjára, a 3031 méter magas Mount Agung-ra. Fantasztikus élmény végignézni a napfelkeltét vagy naplementét ezen a helyen, akár a pár száz méterre található magas szikla tetejéről. Itt nem kell tartanunk a turisták tömegétől, meglepő módon a part gyakran üres, így nyugodt, romantikus sétákat tehetünk ezen a tengerparton. 

tirta-gangga.jpg

2. Tirta Gangga Water Palace

A Tirta Gangga egy egykori királyi vízipalota Bali keleti részén, körülbelül 5 km-re Karangasemtől, Abang közelében. Nevében a “Tirta” szó forrásvizet vagy szentvizet jelöl, ami a környező hegyekből csordogál le, a “Gangga” pedig a Gangesz folyót jelöli. A palotát az 1940-es években egy Karangasem nevű király építtette, aki meglepő módon, de saját maga is részt vett az itt található vízkertek építésében.

A vízipalota 1963-ban került felújításra, de megőrizte jegyeit a balinéz és kínai építészet egyedülálló keverékének. A vízkertek három különálló komplexumból állnak és mindegyik tavakkal és szoborral van díszítve. A csodás kert szent tekintélye miatt, rendszeresen vallási szertartások és ünnepségek helyszínéül szolgál, leginkább tavasszal.

tukad-cepung-waterfall.jpg

3. Tukad Cepung Waterfall

A  Tukad Cepung vízesést Ubudtól körülbeül 30 kilométerre, egy órás autóútra találjuk, Bali Bangli nevű körzetében. A káprázatos vízesés nagyon jól el van rejtve, ennek köszönhetően nem jellemző a tömeges látogatottság. A kalandos megközelítés szintén hozzátesz ehhez, hiszen egy dzsungelszerű ösvényen át vezet az út odáig, emellett jó néhány lépcsőt is meg kell másznunk a cél érdekében. 

A barlangban látottakért viszont abszolút megéri a túra, egyedülálló látványt nyújt, mivel a vízesés egy barlangba zúdul le. Napos időben pedig még különlegesebb az élmény, amikor a napsugarak megvilágítják a felszínről lehömpölygő vízsugarakat.  A december és február közötti időszak a legesősebb Balin, ilyenkor érdemes elkerülni a helyet és inkább április és október között érdemes meglátogatni.

sacred-moneky-forest_ubud_bali.jpg

4. Sangeh Monkey Forest

A Sangeh Monkey Forest egy hosszú farkú makákók által uralt erdei szentély Balin. Az erdő Sangeh falujában és a sziget fővárosától, Denpasartól mindössze 25 km-re található. A körülbelül 6 hektárnyi erdőterület óriási szerecsendió fákkal büszkélkedik, amelyek akár 40 méter magasra is nőhetnek, így a majmok kedvenc játszóteréül szolgál. 

A majmokon kívül, az erdőterület körülbelül 22 különböző madárfajnak, valamint emlősök, hüllők és kétéltűek sokaságának ad otthont. A makákók és egyéb állatfajok, a ritka növényfajták és több száz éves fái miatt a Sangeh Monkey Forest egyrészt természetvédelmi terület, másrészt a helyiek szent helyként tekintik. Nem özönlik el tömegével a turisták a helyet, amire különösen figyelnek is, viszont ha ide érkezünk érdemes értékeinket nehezen elérhető helyen tartani, mivel a majmok nagyon ravaszak és hajlamosak elcsenni apró  tárgyakat.

hidden_kanyoon.jpg

5. Hidden Canyon Beji Guwang

A Balin található Hidden Canyon nevében is kifejezi a rejtettségét. A varázslatos természeti látványosság bár egyre több turistát vonzz, még napjainkban sem jellemzi a tömegturizmus. Nem messze található a főváros, Denpasar repülőterétől, így viszonylag könnyen elérhető az ide látogatók számára. 

A rejtett kanyon szintén a balinézek szent, hindu helyeként van számon tartva. A látogatás során, számos természetes medencét, patakokat, monumentális, különleges alakzatú sziklákat és vízeséseket csodálhatunk meg. Az célállomáshoz való eljutást garantáltan mesebeli környezet és fordulatos túraútvonal biztosítja, de könnyebbséget jelent, hogy ma már számos szervezett túrát vezetnek a helyre. Előnyben részesülnek az úszni tudó turisták, főként ha esős időszakban érkeznek ide, de ettől függetlenül a kaland teljesen veszélytelen, gyerekekkel és idősebbekkel is biztonságosan megtehető az útvonal.

A bejegyzés trackback címe:

https://bestexotic.blog.hu/api/trackback/id/tr5715625988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

BestExotic | Igényes egzotikus utazások

Nincs is nagyobb élmény annál, amikor új területeket fedezhetünk fel. Izgalmas kultúrák, aktív feltöltődés, új hangulatok vagy csak egyszerűen egy pihentető kikapcsolódás. A BestExotic-nál kizárólag prémium minőségi utazásokat találsz. Számunkra az a legfontosabb, hogy Te "csak" kikapcsolódhass és mindent megszervezzünk helyetted, ráadásul mindezt kedvező áron tegyük meg.

Kövess minket a Facebookon is!

süti beállítások módosítása