7 elképesztő látványosság Dubaiban, amit vétek lenne kihagyni

Dubai városának hallatán, ma már a többségünknek egyértelműen a modernség, a luxus és a rekordok jutnak eszünkbe. Szinte nincs olyan terület amiben Dubai ne próbálná nagyságát hirdetni, illetve rekordot dönteni. Itt található a világ legmagasabb épülete, a világ legnagyobb mesterséges szökőkútja, a világ legnagyobb virágoskertje, az első 7 csillagos szálloda és még hosszan lehetne sorolni. Ide látogatván, garantáltan exkluzív és gazdag élményben lehet része minden turistának, mind látványban, mind lehetőségekben.

Íme néhány lehengerlő látványosság, amit mindenképp meg kell látogatnod, ha Dubaiba tervezel utazni. 

burj_khalifa_1.jpg

1. Burj Khalifa

Mi más érdemelné ki az első helyet, ha nem a Burj Khalifa? A 2010-ben átadott épület egyértelműen lenyűgözte a világot a maga 829.8 méteres magasságával, amivel méltán vált a világ legmagasabb épületévé. 

A megközelítőleg 6 év alatt megépült torony egyértelműen uralja Dubai látképét, így természetesen kötelező programnak számít a meglátogatása turistaként. Persze messzebbről is elképesztő a látvány, de mindenképp megéri közelről is felfedezni, hiszen az épület belsejéből válik tökéletessé az élmény. Bent kiélvezhetjük az éttermek, bárok kényelmét és közben a lehengerlő kilátást. A The Lounge nevezetű társalgó az épület 152-154. emeletén kapott helyet, amellyel a világ legmagasabban lévő társalgójává vált. 

dubai_mall.jpeg

2. The Dubai Mall

Közvetlenül a Burj Khalifa mellett található szintén a legek közé sorolható The Dubai Mall, ugyanis ez Dubai és egyben a világ egyik legnagyobb bevásárlóközpontja. Azt hiszem nyugodtan nevezhetjük a nők valóságos földi paradicsomának a több mint 1200 üzletével. 

Valójában ez az épület sokkal több, mint egy átlagos bevásárlóközpont és nem csupán a méretei miatt. Egy igazi szórakoztató központról beszélhetünk, amelynek belsejében is megtalálható néhány, Dubai legvonzóbb turista attrakciói közül. Ilyen például a szintén óriási méretekkel büszkélkedő Dubai akvárium és vízalatti állatkert, amely több mint 140 tengeri fajnak és több ezer egyednek ad otthont, ráadásul mindezt egy 270 fokos átjáró alagútból csodálhatják meg az idelátogatók. De lehetőség van korcsolyázni, szerencsejátékozni, mozizni vagy éppen a 150 étterem egyikében étkezni.

Közvetlenül a bevásárlóközpont mellett található a Dubai szökőkút, amely a világ legnagyobb fényjátékkal és zenével összehangolt szökőkútrendszere, így ez is kihagyhatatlan látványnak számít.

burj-al-arab-hotel-dubai-8205836136-1920x1080.jpg

3. Jumeirah Beach

A Jumeirah Beach, a strandolni vágyó turisták körében általában az első számú tengerparti célpont. A parton éttermek, bárok sokasága és vízi sportok megannyi lehetősége várja a vendégeket. De ami még vonzóbbá teszi a partot az az, hogy innen kaphatjuk a legjobb kilátást a Burj Al Arab épületére, ami a világ legmagasabb szállodája a maga 321 méterével, s emellett az egyik legdrágábbja is. De ha ez még nem lenne elég, ez a világ első 7 csillagos szállodája is.

Egy éjszaka a luxus lakosztályban megközelítőleg 15.000 dollárba is kerülhet. Ettől függetlenül azok számára is rejt lehetőségeket akik nem rendelkeznek korlátlan fizetőképességgel. Például meglátogatható a vízalatti étterme, ahol a padlótól a mennyezetig egy óriási akvárium szolgáltat kifogástalan látványt a tengeri élővilágról vagy a 27. emeleten lévő bárban italozhatsz, a gyönyörű városra néző panoráma mellett. 

palm_jumeirah.jpg

4. Palm Jumeirah 

A Palm Jumeirah Dubai egyik legfantasztikusabb “alkotása” és az emberi leleményesség egyik legnagyszerűbb példája. Ez a világ egyik legnagyobb mesterségesen létrehozott szigete, amely külsejét tekintve pálmafa alakot kapott, nevéhez hűen.  Ez az óriás szigetcsoport elméletileg még az űrből is látható, ami nem elképzelhetetlen, hiszen csak a külső félholdja majdnem 7 mérföld hosszú.

Ez a sziget egyértelműen a szórakozás és a luxus igazi édenkertje. Csúcskategóriás éttermek, bárok, szórakozóhelyek és szállodák sokasága várja a tehetősebb turistákat, de rengeteg egyéb program nyújt teljes körű exkluzivitást a vízi sportok széles kínálatától kezdve, a vízi parkon át, az állatkertig. A világszínvonalú szállodák és villák között megtalálható az Atlantis The Palm, amely a Burj Al Arab után a második legikonikusabb szálloda Dubaiban. 

frame.jpg

5. Dubai Frame

A Dubai Frame a város egyik legújabb és legmodernebb attrakciója. Egyértelműen fantasztikus leleményességről ad tanúbizonyságot ez az építmény is. Ez a 150 méter magasba nyúló, képkeretet formázó építmény, elnyerte a világ legnagyobb képkerete címet. 

A Dubai Frame különlegessége, hogy “belenézve” egyik oldalról a régi, történelmi Dubai látható, a másik oldalról pedig az új, modern, felhőkarcolóktól gazdag Dubai. Az építmény belsejét interaktív múzeumként hasznosítják, ahol a turisták megismerhetik Dubai történelmét és annak fejlődését a kezdetektől, napjainkig. Nem beszélve arról, hogy a keret tetejéből micsoda elképesztő látkép tárul a turisták elé, a város két különböző arcáról.

deira.png

6. Deira

Dubai bár méltán híres a hatalmas méreteket öltő  felhőkarcolóiról, modern épületeiről, a luxusról és a pezsgő városi életről, azonban a város büszkélkedik kulturális örökségekben gazdag, történelmi városrészekkel is. 

Deira a Creek folyó északi partján fekszik, amely azon kevés negyedek közé tartozik, ahol meg lehet ismerkedni Dubai tradicionális életével. Ebben a városnegyedben találhatóak a még hagyományos, labirintusszerű struktúrában fennmaradt leghíresebb bazársorok. Igazi arab légkört, régi épületeket és alkudozástól hangos utcácskákat fedezhetsz fel ide érkezve. Az itt található Gold Souk, a világ legnagyobb arany bazárjaként ismert, ahol szó szerint minden megtalálható, ami arany. A Spice Souk piacán pedig a létező fűszernövények többsége megvásárolható, lenyűgöző kínálattal szolgálnak a turisták számára. A kultúra szerelmeseinek ajánlott napközben körbejárni ezt a hangulatos óvárosi részt, a piacokra pedig estefelé érdemes érkezni, hiszen akkor élénkül fel igazán a bazárokban az élet.

jumeirah_mosque.jpg

7. Jumeirah Mosque

A Jumeirah mecset Dubai egyik legszebb és legnagyobb temploma és a modern iszlám építészet egyik legjobb példája. Bár a mecset, pontos másolata Kairó híres Al-Azhar mecsetjének, azonban méreteit tekintve megközelítőleg nyolcszor nagyobb.

Ez Dubai egyetlen olyan temploma, ahová bárki beléphet, tehát a nem muszlim vallásúak. Dubai ezzel is próbálja nyitottságát és modern nézeteit hangoztatni. Természetesen a turistáktól is szigorúan elvárt az öltözködési szabályok betartása, egyes testfelületek eltakarása és a tisztelet megadása. A mecsetben vezetett túrákat tartanak, így az érdeklődő turisták részletes betekintést nyerhetnek a helyiek vallásáról és szokásairól.

https://www.bestexotic.eu/



A bejegyzés trackback címe:

https://bestexotic.blog.hu/api/trackback/id/tr4115696814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

BestExotic | Igényes egzotikus utazások

Nincs is nagyobb élmény annál, amikor új területeket fedezhetünk fel. Izgalmas kultúrák, aktív feltöltődés, új hangulatok vagy csak egyszerűen egy pihentető kikapcsolódás. A BestExotic-nál kizárólag prémium minőségi utazásokat találsz. Számunkra az a legfontosabb, hogy Te "csak" kikapcsolódhass és mindent megszervezzünk helyetted, ráadásul mindezt kedvező áron tegyük meg.

Kövess minket a Facebookon is!

süti beállítások módosítása