5 csodálatos térség, ahol még mindig elenyésző a koronavírussal fertőzöttek száma

Mint ez már köztudott, a koronavírus már minden kontinensen megjelent. Sőt, ma már szinte a világ minden országában egyre több megbetegedést regisztrálnak. Van azonban néhány olyan csodálatos térség, ahol a legtöbb országhoz képest elenyésző a megbetegedések száma mindezidáig.

Nézzük is melyek ezek a szerencsés országok.

barbados_1.jpg

5. Barbados

Barbados a Karib-térség egyik szigetállama, amit méltán hívnak a Karib-tenger gyöngyszemének. Az év minden napján körülbelül 20 és 32 fok között mozog a hőmérséklet, így elnyerte a “Karib-tenger legnaposabb szigete” címet és ezzel együtt a turisták szívét is. 

A szigetállam gazdaságának meghatározó része a turizmus, a hajdan több száz évig brit fennhatóság alatt álló terület mára igazi turistaparadicsommá nőtte ki magát. A hely szerethetőségét, a káprázatos strandjai, türkizkék tengervize, elbűvölő korallzátonyai és nyugati jellegű kultúrája és fejlettsége adja. 

A helyiek vendégszeretete egyedülálló, nincsenek például kommunikációs problémák se, hiszen angol nyelvű szigetről van szó. A sziget légköre romantikus, nyugis és egy kicsit vidékiesnek mondható. Érdekesség, hogy a kis területű szigeten több mint 365 templom található, leghíresebb szülöttje pedig a világhírű énekesnő, Rihanna.

maldiv.jpg

4. Maldív-szigetek 

A közel 1200 szigetből álló Maldív Köztársaság az Indiai-óceánon található. A szigetek közül mindössze körülbelül 200 lakott, ezen felül közel 90 kizárólag a turisták részére fenntartott és kialakított. A többi sziget pedig lakatlan és csak a felfedezésre vár. 

A viszonylag magas árakat a szolgáltatások és az álomszerű élmény kifogástalan és exkluzív jellege indokolja. A hely egy igazi paradicsom azok számára, akik szeretnének kicsit a rohanós, szürke hétköznapokból és a rideg valóságból kiszakadni. Csodás fehér homokos partok, kristálytiszta tenger, gyönyörű vízi élővilág és korallzátonyok sokasága várja az ide látogatókat. Emellett, érdemes az utazás előtt utána nézni a helyi hagyományoknak és tiszteletben tartani azokat, hiszen egy szigorúan iszlám országról van szó.

Egyes szigetek között lehetőség van pár órás, vagy akár egész napos kirándulásokra is. Közeli szigetekre eljuthatsz motorcsónakkal, illetve folyamatos a kompok közlekedése a szigetek közt. Az ennél is lebilincselőbb látképért pedig a nappali órákban érdemes hidroplánnal repülni és fentről csodálni a látványt.

dominika_1.jpg

3. Dominika

Dominika szigete nem összetévesztendő a Dominikai Köztársasággal. Amiről mi írunk, az nem más, mint a Dominikai Közösség, ami az előbbi “kistestvére” és az európaiak számára sokkal kevésbé ismert.

Dominika szépségét és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan a Karib-térségben, a sziget természeti csodái érintetlenek, így megőrizte a hely a maga vadságát, eredetiségét és szerénységének báját. Itt is lélegzetelállító panorámát nyújtanak a tengerpartok, azonban a természet, a túrák és a kalandok szerelmesei számára még nagyobb élvezet az itt tartózkodás. A mindössze 750 négyzetkilométer területű sziget, lehengerlő vulkanikus tájakat, meredek völgyeket, vízeséseket, folyókat, esőerdőket és tavak sokaságát rejti magában.

Érdekesség, hogy szemet gyönyörködtető adottságai miatt, itt forgatták a Karib tenger kalózai című filmet is. A helyet a hatalmas szálloda komplexumok és a tömegek által látogatott városközpontok helyett, a teljes nyugalom, a helyiek vendégszeretete, friss trópusi gyümölcsök és titokzatosság jellemez.

seychelle_1.jpg

2. Seychelle-szigetek 

A szigetállam az Indiai-óceánon, Afrika keleti partjától nem messze található. Bár a szigetcsoport földrajzilag Afrikához tartozik, de jellegében és kultúrájában nagyon eltér az afrikai országok többségétől. A helyi lakosok főként indiai, francia, afrikai és kínai bevándorlók utódai.

A Seychelle-szigetek garantáltan megadja mindazt a kényelmet és luxust, ami egy igazi álomnyaralástól elvárható. A szigetcsoport egy igazi turistaparadicsom, azonban a helyiek külön figyelmet fordítanak arra, hogy ne legyen túlzott tömegturizmus. Mindezzel a céljuk elérni, hogy aki ide érkezik, az érezze magát kiváltságosnak, különlegesnek, egy igazán exkluzív élmény részesének. 

A szigetcsoport káprázatos tengerpartokkal, kristálytiszta, türkizkék tengerrel és egyedülálló természeti adottságokkal rendelkezik. A hely igazi édenkerti hangulatot nyújt, amelyhez a színek, a növényzet és az állatvilág sokszínűsége is hozzájárul. Emellett, plusz pozitívum, hogy a helyiek életében rendkívül nagy szerepet játszik a környezetvédelem.

bahama_1.jpg

1. Bahamák

A Bahamák egy korallzátonyokból és apró szigetekből álló, trópusi éghajlatú szigetcsoport a Karib-tengeren. A Bahamák megközelítőleg 700 szigetből áll, bár ezek közül csupán 23 lakott. A turistáknak leginkább két nagyobb sziget a célpontjuk. Az egyik a hely fővárosának, Nassaunak helyet adó New Providence szigete, a másik pedig a Paradise Island, ahol a luxusszállodák sokasága található.  

A Bahama-szigetek rengeteg programlehetőséggel szolgál, például nagyon jók a búvárkodási lehetőségek a rendkívül tiszta, átlátszó tengervíz miatt. A tengerpartokon igazi paradicsomi hangulatba csöppenhetsz, amit a fehér homokos strandok, a változatos színek és az égbe nyúló pálmafák biztosítanak. 

Paradise Island éjszakai élete a legnyüzsgőbb és itt található a térség leghíresebb szállodája, az Atlantis, amelynek a két legnagyobb tornyát összekötő híd a világ egyik legdrágább hotelszobáját rejti. Érdekesség a Pig Beach-ként is nevezett sziget, ami bár lakatlan de mégis turisták sokaságát vonzza ide, mivel itt egy különleges látvánnyal, mégpedig úszó malacokkal találkozhatnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://bestexotic.blog.hu/api/trackback/id/tr4215573228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

BestExotic | Igényes egzotikus utazások

Nincs is nagyobb élmény annál, amikor új területeket fedezhetünk fel. Izgalmas kultúrák, aktív feltöltődés, új hangulatok vagy csak egyszerűen egy pihentető kikapcsolódás. A BestExotic-nál kizárólag prémium minőségi utazásokat találsz. Számunkra az a legfontosabb, hogy Te "csak" kikapcsolódhass és mindent megszervezzünk helyetted, ráadásul mindezt kedvező áron tegyük meg.

Kövess minket a Facebookon is!

süti beállítások módosítása