6 mesés hely a Maldív-szigeteken, amit nem érdemes kihagyni

Az Indiai-óceánon fekvő álomszép szigetcsoport egyértelműen megéri az árát, legyen szó pihenésről, aktív kalandokról vagy éppen szórakozásról. Bármely szigeten szállnak meg az idelátogató vendégek, az élmény garantált, hogy kifogásolhatatlan lesz.

A szigetek többsége kifejezetten a turisták kényelmére és igényeire specializálódott, vagyis arra, hogy igazán exkluzív körülményeket biztosítsanak számukra. Csodás fehér homokos partok, kristálytiszta tenger, gyönyörű vízi élővilág és mesés korallzátonyok sokasága várja az idelátogatókat. 

Íme néhány csodaszép helyszín, amit nem érdemes kihagynod, ha a Maldív-szigetek a következő úti célod. 

malee.jpg

1. Male

Male a szigetcsoport fővárosa és az annak helyet adó sziget neve is egyben. Bár a Maldív-szigetek legnagyobb szigete Male, de ettől függetlenül nem rendelkezik túl nagy méretekkel. Megközelítőleg 70 ezer fős lakosságával igencsak családias a kis főváros hangulata, amit egy napos kirándulással körbe is lehet járni.

Itt található a Hulule repülőtér is, ennek ellenére a legtöbb turista csak áthalad rajta és közvetlenül az üdülőszigeteket veszi célba. Ám garantáltan megéri egy egy napos kirándulást rászánni, ha szeretnénk egy kis betekintést nyerni a helyiek mindennapjaiba. Male egy kis nyüzsgő város, amit a szűk utcácskái, gyönyörű mecsetei, hangulatos éttermei és bazársorai tesznek idillivé. Ide látogatva, leginkább a Nagy Péntek mecsetet és a Szultán Parkot érdemes meglátogatni.

banana_reef.jpg

2. Banana Reef

A Maldív-szigetekről köztudott, hogy varázslatos korallzátonyai és szigetvilága miatt az egyik leggyönyörűbb hely a világon. Ennek köszönhetően sok kis szigetének többsége pompás búvárkodási lehetőségeket nyújt.

A Banana Reef azonban az első helyen kell hogy szerepeljen a búvárkodás szerelmeseinek úti céljai között. A zátony az egyedi babánszerű alakja miatt kapta a nevét, ahol a szigetcsoport legjobb búvár intézetei és helyszínei fedezhetőek fel. Egyértelműen megéri élményeket szerezni ezen a csodahelyszínen, hiszen itt  tökéletes képet kaphatsz a Maldív-szigetek leglátványosabb és legegzotikusabb víz alatti növény- és állatvilágáról.

hulhumale.jpg

3. Hulhumale Island

Hulhumale szigete a fővárostól és annak repülőterétől nem messze található, így  könnyű megközelítése miatt kiváló lehetőség akár csak 1-1 napra ellátogatni ide. A sziget egyediségét elsősorban az adja, hogy mesterségesen lett kialakítva, amellyel elsősorban az volt a cél, hogy csökkentsék a fővárosban feltorlódó turisták mértékét.

Mesterséges létéhez képest, viszont egy gyönyörű zöld szigetről van szó, közel 200 hektárnyi pálmafával és gyönyörű strandokkal. A legtöbben nem is gondolnák, hogy nem természetes módon jött létre, mivel mondhatni természetesebbnek és misztikusabbnak tűnik, mint a szigetcsoport legtöbb tagja. Hulhumale tökéletesen ötvözi a városi életet a szigeti élvezetekkel, nem is beszélve arról, hogy szigorú hangsúlyt fektet a környezetvédelemre és csodás élővilágának megőrzésére.

mirihi.jpg

4. Mirihi Island

Mirihi egy igazi kis gyöngyszem. Egy valóságos trópusi álomsziget, amely mindössze egy félórás repülőútra található Male szigetétől. Mérete és korlátozott számú villái miatt Mirihit, a Maldív-szigetek egyik legkisebb szigetének tekintik. 

A hely a modern és a tradicionális elemeket ügyesen ötvözi, ezzel rendkívül idilli hangulatot kialakítva az ide érkező turisták számára. Pálmafákkal borított fehér homokos strandjai és hangulatos vízi villasora tökéletes nyugalmat nyújt a pihenni vágyók számára, de az aktívabb turisták sem maradnak program nélkül. Ugyanis a szigeten található búvárcentrum több mint 40 helyszínnel és profi oktatói csapattal várja a vízalatti élővilág csodálóit.

huvahendhoo.jpg

5. Huvahendhoo Island

Huvahendhoo szigete a tökéletes családi nyaralás helyszíne. Kifejezetten családbarát maga a sziget, de az ott található apartmanok is. Igazi luxus élményt nyújtanak vízi villái és azok szolgáltatásai a felnőttek és a gyerekek részére egyaránt. 

A sziget exkluzív kényelmet nyújt a pihenni vágyó szülők számára, például kifogástalan éttermeivel és bárjaival, valamint spa szolgáltatásaikkal, wellness részlegeikkel. A gyerekek számára pedig külön gyerekklubok vannak fenntartva, ahol igazán jót szórakozhatnak, amíg a felnőttek pihennek. A Maldív-szigetekhez híven, Huvahendhoo szigete is gyönyörű vízi élővilággal, káprázatos strandokkal és türkizkék vizekkel veszi le az ide érkezőket a lábukról.

veligandu.jpg

6. Veligandu Island

Veligandu szigete a romantika abszolút győztese. A kis szigetet évek óta a párok és nászutasok egyik legfontosabb maldív úti céljának tartják. A szigetet egy álomszép lagúna veszi körül, valamint hosszú fehér homokos strandok övezik. A legközelebbi reptértől alig húsz perc alatt könnyedén elérhető, ráadásul már az út alatt is fantasztikus látványban lehet része a vendégeknek. 

Amellett, hogy Veligandu igazi paradicsoma az elszigeteltségnek, a pihenésnek és az intimitásnak, számos lehetőséget kínál az aktívabb turisták számára is. Itt nincs hiány a szórakoztató, adrenalintól túlcsorduló programokból, úgy ahogy a luxus kényelmet nyújtó villákból sem.

https://www.bestexotic.eu/

A bejegyzés trackback címe:

https://bestexotic.blog.hu/api/trackback/id/tr1715696748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

BestExotic | Igényes egzotikus utazások

Nincs is nagyobb élmény annál, amikor új területeket fedezhetünk fel. Izgalmas kultúrák, aktív feltöltődés, új hangulatok vagy csak egyszerűen egy pihentető kikapcsolódás. A BestExotic-nál kizárólag prémium minőségi utazásokat találsz. Számunkra az a legfontosabb, hogy Te "csak" kikapcsolódhass és mindent megszervezzünk helyetted, ráadásul mindezt kedvező áron tegyük meg.

Kövess minket a Facebookon is!

süti beállítások módosítása