5 természeti kincs Mauritius szigetén, ami mindenki szívét elnyeri

Mauritius egy vulkáni eredetű szigetállam az Indiai-óceánon, amely két nagyobb és több kisebb szigetből áll. Maga a sziget Afrikához tartozik, azonban érdekes, hogy a helyi népesség nagy része mégis indiai származású. A Karib-térség is tartogat csodákat, viszont ahhoz képest, Mauritius vidéke egyértelműen sokkal változatosabb. Ez pedig azt jelenti, hogy a gyönyörű  fehér homokos, korallzátonyos partok mellett, hegyek, völgyek, vízesések sokaságával és rendkívül gazdag élővilággal várja Mauritius az idelátogató turistákat.

Íme néhány fantasztikus helyszín, ami miatt érdemes a következő nyaralásod úti céljaként Mauritiust kitűzni. 

black_river.jpg

1. Black River Gorges National Park

A Black Rives Gorges Nemzeti Park Mauritius délnyugati részén fekszik, amely 67,54 négyzetkilométeren terül el. Ezzel, a szigetállam legnagyobb védett őserdője lett, ami Mauritius erdőségének 2-3%-át magában foglalja. 

A természetvédelmi terület több mint 50 km hosszúsága, lehengerlő túraútvonalat kínál a természet szerelmeseinek, amely során felfedezhetik a sziget gazdag és változatos növény- és állatvilágát. A sűrű erdő varázslatos, érintetlen világa több mint 300 virágos növényfajnak és kilenc különleges, veszélyeztetett madárfajnak ad otthont. Ezek között van például, a rendkívül ritka rózsaszín galamb, amely nem olyan rég még a kihalás szélén állt. De találkozhatunk vaddisznókkal, makákó csoportokkal vagy vadon sétáló szarvasokkal is. A túrát varázslatos vízesések, érintetlen folyók és tavak, széles kanyonok és drámai hegységek gazdagítják. 

le_morne.jpg

2. Le Morne Brabant

A Le Morne Brabant egy csodaszép félsziget a Indiai-óceánon, Mauritius déli csücskében. A félsziget és a területén található azonos nevű bazalt hegy, illetve az ezeket övező öböl, az ország legnépszerűbb látványossága és egyben annak szimbóluma is.

A különleges bazaltkúp az 556 méteres gigantikus magasságával és álomszép környezetével az UNESCO Világörökség része. A túrázás kedvelőinek kitűnő választás, hiszen rendszeres túrákat indítanak a helyiek és gyönyörű út vezet felfelé. Mellesleg, a csúcsáról belátható panoráma semmihez sem hasonlítható. Innen rálátni az úgynevezett vízalatti vízesésre, ami valójában a tengeri üledékes kőzet beszakadásával létrejött “árok”. Emellett, fehér homokos tengerpartján luxusszállodák hosszú sora várja az idelátogatókat.

flic-en-flac.jpg

3. Flic en Flac 

Flic en Flac egy tengerparti falu a szigetállam Black River kerületében, ami Mauritius legnépszerűbb nyugaton fekvő partjával büszkélkedik. Az elmúlt 200 évben, egy kicsi halászfaluból fejlődött fontos turisztikai térséggé, így ma mind a turisták, mind a helyiek egyik kedvenc helye.

Idilli környezetet kínál a gyönyörű fehér homokos strandjaival, drámai kék ​​lagúnákkal és korallzátonyaival. Ezeknek köszönhetően búvárkodásra és vízi sportok sokaságára van lehetőség a csodás parton. Ez a térség leghosszabb nyilvános partszakasza, ami mentén mentén számos bár, étterem, szálloda és üzlet elégíti ki a turisták igényeit. A hely fantasztikus hangulatát pedig tovább fokozza, hogy külön piknikezésre és grillezésre kijelölt helyek vannak a tengerparton és gyakoriak az élő zenés esték is. A falu nem messze található Mauritius fővárosától, Port Luistól, így onnan is könnyen megközelíthető. 

la_vanille.jpg

4. La Vanille Nature Park

A La Vanille Természetvédelmi Park közel 3,5 hektáron terül el Mauritius szigetének déli részén. A rezervátumot 1985-ben hozták létre, ahol a teknősök legnagyobb kolóniáját tartják számon a világon. Több mint 1000 egyednek ad otthont, köztük Domino-val, aki a világ legidősebb és egyben legnagyobb teknőse.

A parkon végigsétálva olyan különleges állatfajokkal találkozhatunk, amelyek a Föld nagyon kevés élőhelyén találhatóak csak meg, illetve olyanokkal, amelyekből néhány példány még fennmaradt itt, viszont fajuk kihalófélben van. Példátlanul színes állatvilággal szembesülhetünk, a teknősök mellett közel 2000 nílusi krokodil is él itt. Mindemellett felfedezhetünk leguánokat, majmokat, szarvasokat, vaddisznókat,kaméleonokat, japán pontyokat és mauritiusi denevéreket is.

tamarind.jpg

5. Tamarind Waterfalls

Trópusi szigetként, Mauritius közel sem csak strandoknak és  lagúnáknak ad otthont, hanem számos folyónak és a hozzájuk kapcsolódó tavaknak, patakoknak és vízeséseknek is. Rengeteg vízesés található Mauritius területén, de a sziget délnyugati oldalán található az egyik legnépszerűbb és legszebb, a Tamarind-vízesés.

A Tamarind-vízesés a körülbelül 300 méteres magasságával, Mauritius legmagasabb vízesése. Nevét, a forrásaként szolgáló Tamarind folyóról kapta, ami átszeli a sziget teljes délnyugati területét. A megközelítése korántsem nevezhető egyszerűnek, azonban a lehengerlő látványa és az azt körülvevő környezet egyértelműen kárpótolja az ide érkező kalandorokat. Környékén megannyi szikla és hegy ad lehetőséget élményt szerezni a mászók számára, nem beszélve arról, hogy nagyon népszerű helyszín a sziklaugrók körében is.

https://www.bestexotic.eu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bestexotic.blog.hu/api/trackback/id/tr615696654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

BestExotic | Igényes egzotikus utazások

Nincs is nagyobb élmény annál, amikor új területeket fedezhetünk fel. Izgalmas kultúrák, aktív feltöltődés, új hangulatok vagy csak egyszerűen egy pihentető kikapcsolódás. A BestExotic-nál kizárólag prémium minőségi utazásokat találsz. Számunkra az a legfontosabb, hogy Te "csak" kikapcsolódhass és mindent megszervezzünk helyetted, ráadásul mindezt kedvező áron tegyük meg.

Kövess minket a Facebookon is!

süti beállítások módosítása